Nekatera polja vsebujejo napake. Prosimo, da še enkrat preverite vse podatke in nato nadaljujete.

Če želite nadaljevati s plačilom, se morate najprej strinjati s splošni pogoji.

GLS Logo
GLS Logo

Omejitve pri pošiljanju in embaliranju paketov

Kot vsako jesen smo tudi letos pričeli s pregledovanjem, kaj lahko izboljšamo, kaj lahko popravimo, da olajšamo delo vam in tudi nam, da izboljšamo kvaliteto dostave, da se prilagodimo prejemnikom. Prejšnji teden smo vas spomnili, da se kvaliteta dostave izboljša, če vklopite dodatno možnost dostave po izbiri prejemnika z obvestilom po SMS ob pošiljanju paketa. Če ste zamudili sporočilo, si lahko preberete tukaj: kako in zakaj uporabljati FlexDeliverySMSService.

Ta teden pa se posvetimo samim paketom. Embaliranje je pomemben dejavnik, da vaše blago prispe na svoj cilj tako, kot je od vas odšlo – nepoškodovano. Embalaža mora biti primerna za vrsto, težo in robustnost predmeta, ki ga pošiljate. Blago zapakiramo v kartonske škatle iz visokokakovostnega na vlago odpornega dvoslojnega kartona. Ves prazen prostor v škatli napolnite s polnilom. Blago se ne sme premikati. En način za pakiranje paketa s težkim in občutljivim blagom je uporaba točno prilegajočih se modelov iz stiropora. Blago se ne sme neposredno dotikati zunanje embalaže. Zaščita robov in površin je še posebej pomembna. Težja ko je vsebina, stabilnejša mora biti zunanja embalaža. Paket ovijte z lepilnim trakom in ga na vseh straneh dobro zaprite. Težji ali večji kot je paket, močnejši mora biti lepilni trak. 
Kot vidimo je teža blaga najpomembnejši dejavnik za varen prevoz paketa. Vem, da se sami tega dobro zavedate, saj izkušeni pošiljatelji zapakirate svoje blago raje v dva manjša in lažja paketa, kot da bi tvegali poškodbo enega večjega težjega paketa. Ta praktičen zgled želimo deliti z vsemi pošiljatelji, da se bodo učili na napakah drugih in ne na lastnih napakah – Življenje je namreč prekratko, da bi čisto vse napake lahko naredili kar sami 😉

Zato bomo dobremu zgledu sledili tudi z uradnimi omejitvami: ena enota je lahko težka maksimalno 40 kg

omejitve_do_40_kg_1.png

Maksimalen obseg ostaja nespremenjen 3 metre, izračunamo ga kot vsoto dveh višin, dveh širin in dolžine. Ob tem dolžina paketa ne sme preseči 2 metrov.

Sprememba v omejitvah in embaliranju bo stopila v veljavo s 1.1.2018.

In kako veste, da ste paket dobro zapakirali? Bi si ga upali spustiti na tla z višine enega metra? Točno tako moč mora imeti vaša embalaža: da vsebina nepoškodovana prenese padec paketa iz enega metra višine. Embalaža naj tudi prenese težo petih enako težkih paketov. Vendar, če pošiljate več paketov, jih ne vežite med seboj, tudi če so namenjeni na isti naslov.

V primeru dodatnih vprašanj, pišite na prodaja@gls-slovenia.com.

V naslednjih GLS novičkah vam bomo povedali, koliko vaši kupci cenijo informacije o dostavi in kako jim jih zagotoviti.